Conform unor surse din PDL citate de "Gandul", planul pus la cale de Basescu este ca Boc sa-si prezinte demisia joi, dupa motiunea de cenzura a opozitiei, iar in loc lui sa fie nominalizat un prim-ministru tehnocrat. Actualul sef al Guvernului ar fi de acord cu aceasta varianta daca primeste, in schimb, sprijinul filialelor pentru un nou mandat la conducerea partidului, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate de Gandul, Vasile Blaga si Emil Boc si-au anuntat colegii ca vor candida la sefia PDL.

Proiectul prezidential are insa o piedica majora: candidatura lui Vasile Blaga la presedintia PDL. Sursele citate au precizat ca Blaga ar vrea sa-si anunte candidatura tot dupa motiunea de cenzura, probabil joi. Daca fostul ministru de Interne va intra in competitia pentru sefia partidului, atunci ar avea sansele cele mai mari sa castige lupta, indiferent de cel cu care va concura.

In aceasta situatie, Emil Boc ar ramane si fara sefia partidului, si fara cea a Guvernului, asa ca premierul nu va mai fi dispus sa demisioneze din Cabinet, dupa cum relateaza unii dintre apropiatii sai.

In cazul in care Blaga candideaza si Emil Boc ramane la Guvern, Basescu pierde pe toata linia: PDL iese total de sub controlul sau, iar guvernarea se va eroda si mai puternic. Or, presedintele nu este dispus sa piarda nici partidul, nici Guvernul. "Probabil ca, daca va vedea ca nu exista sustinere pentru varianta premierului tehnocrat, presedintele ii va cere direct lui Blaga sa nu candideze", a declarat pentru "Gandul" un vicepresedinte al PDL, inaintea intalnirii.