Cea mai complicata parte din tronsonul Cernavoda - Medgidia o constituie 2 poduri finalizate acum in proportie de 85 la suta. Muncitorii trebuie sa mai toarne doar betonul si asfaltul, iar pentru asta se lucreaza chiar si noaptea, la lumina reflectoarelor.

Dupa ce au escavat 4 milioane de metri cubi si s-au facut 26 poduri si podete, constructorul spune ca vom circula in sfarsit pe autostrada la mare: tronsonul Cernavoda-Merdgidia va fi gata pe 10 iulie. Atentie, insa, se va merge pe un singur fir, cu viteza maxima de 100 km pe ora. 

Singurul segment care lipseste Autostrazii Soarelui, Cernavoda - Medgidia este gata numai pe jumatate. Sensul pe care constructorii vor sa-l dea in functiune pe 10 iulie este finalizat in proportie de 85 %, desi autoritatile au promis ca va fi terminat la sfarsitul acestei luni.

Cat despre Autostrada Bucuresti - Ploiesti, dupa amanari repetate, constructorii vor respecta in sfarsit ultimul termen avansat, 30 iunie, dar in prima faza va fi deschisa… doar pentru biciclisti.

Daca vreti sa vedeti cum arata noua autostrada spre Ploiesti veti putea intra de pe centura de nord a Bucurestiului dar doar cu bicicleta. Asa ca nu veti putea atinge viteza maxima de 130 de kilometri pe ora.

Circulatia auto va fi deschisa pentru soferi, a doua zi pe 1 iulie. Atentie insa, odata intrati pe autostrada, nu va mai puteti intoarce: veti fi obligati sa mergeti pana la Ploiesti, pentru ca iesirile nu sunt gata.