Termenele nu se respecta in Romania, mai ales in cazul autostrazilor. Iar soseaua de mare viteza dintre Bucuresti-Ploiesti este un exemplu. Pe anumite portiuni trebuia sa circulam din 2010.

"Suntem in 2012, deci alti doi ani mai tarziu. In orice tara civilizata, o astfel de chestiune nu poate sa treaca nesanctionata", a declarat Horatiu Buzatu, consilier ministrul transporturilor.

Noul ministru e mai atent cu promisiunile.

"Nu ma pot incumeta sa avansez un termen. Ceea ce va pot spune cu siguranta este ca in 25 terminam evaluarea", a spus Ovidiu Silaghi, ministrul transporturilor

Evaluarea e facuta de o comisie speciala, care a venit cu concluzii proaspete dupa ce a vizitat santierul.

"Va asigur ca de aceasta data vom vorbi de un termen la care chiar se va preda autostrada. Prima treime, va rog sa ma credeti, am mers pe camp. Drum de tara care nu este accesibil decat la pas, cu bicicleta sau masina de teren. Nu sunt facute toate exproprierile, nu sunt facute devierile de utilitati. Situatia juridica a terenurilor este inca incerta", a adaugat Buzatu.

Dupa ce au trecut de centura Capitalei, reprezentantii comisiei au descoperit lucrari ceva mai avansate. Totusi, nu putem circula pe aici din cauza celor patru poduri la care inca se munceste. Nimeni nu stie pana cand, mai ales ca firma de constructie nu comenteaza situatia. Cert este ca va fi obligata sa plateasca penalitati pentru intarzieri. Cat anume vom afla tot pe 25 mai, cand va fi avansat si un nou termen de finalizare a autostrazii.