Premierul Victor Ponta a declarat ca, in urma controalelor, Corpul de Control a stabilit ca valoarea contractelor de asistenta juridica incheiate de institutiile publice, de societatile nationale si de societatile comerciale cu capital majoritar de stat este de 160 de milioane de euro si ca, in prezent, se fac controale la firme de avocatura pentru a se stabili "pe bucati" cum au fost dati acesti bani, informeaza Mediafax.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile lui Valeriu Stoica, premierul a spus ca reactia lui Stoica l-a "amuzat" si ca aceasta reactie demonstreaza ca "se simte foarte vinovat".

"Cine se simte vinovat sare primul. Pot sa-mi dau seama din supararea domniei sale ca probabil va fi pe primul loc detasat. Eu l-am nominalizat pe domnul Stoica intr-un singur caz concret: domnia sa a aparat Posta Romana, Posta doamnei Roberta Anastase si a fost atat de bine aparata de domnul Valeriu Stoica incat domnul Stoica a lipsit de la ultimul termen si a pierdut Posta Romana procesul si daca nu dadeam Ordonanta de Urgenta ieri Posta intra in insolventa", a spus Victor Ponta.

In acest context, premierul Victor Ponta a precizat ca in acest caz ar putea fi vorba nu doar de o executare defectuoasa a unui contract de reprezentare, ci si de o intentie de fraudare a Postei Romane.

Seful Corpului de Control al premierului a cerut, marti, institutiilor si companiilor de stat sa raporteze contractele incheiate doar cu firma de avocati "Stoica si Asociatii" si numai in perioada 2009-2012.

Vineri dimineata, democrat-liberalul Valeriu Stoica a reclamat situatia, aratand ca acest demers, in care sunt verificate contractele incheiate de stat doar cu firma sa de avocatura, este unul discriminatoriu, deoarece nu vizeaza si contractele incheiate cu alte societati de avocatura.

In acest context, in cursul zilei de vineri, seful Corpului de Control al premierului a semnat o noua adresa, in care informeaza de aceasta data ca verifica atribuirea si derularea "tuturor" contractelor de asistenta, consiliere si reprezentare juridica incheiate in perioada ianuarie 2009-31 mai 2012 de catre autoritati si institutii publice, regii autonome si companii nationale cu cabinete individuale de avocatura, cabinete asociate de avocatura, societati profesionale de avocatura, cu sau fara personalitate juridica, sau societati profesionale de avocatura cu raspundere limitata.