Ca in fiecare din ultimii cinci ani, Ziarul Financiar a solicitat celor mai mari 20 de firme din piata informatii oficiale privind incasarile si sa prezinte o copie dupa declaratia de venit depusa la Administratia Financiara pentru anul trecut.

Avocatii au un statut special, astfel ca informatiile referitoare la cifra de afaceri nu sunt publicate pe site-ul Ministerului de Finante, ca in cazul societatilor comerciale.

Din datele obtinute de ZF pana in prezent reiese ca primele zece firme de pe piata au realizat anul trecut venituri de 79,6 milioane de euro, cu 30% mai mari decat in anul precedent. Avocatii au, in mod obisnuit, marje de profitabilitate cuprinse intre 40 si 60%, astfel ca profiturile cumulate s-ar putea situa in intervalul 32-48 mil. euro.

Peste 40% din veniturile declarate de cele zece firme au fost realizate de casa de avocatura Bostina si Asociatii, condusa de avocatul Doru Bostina, care a prezentat o declaratie conform careia in 2011 a realizat incasari de 34,1 mil. euro, cele mai mari venituri raportate de catre o firma de avocatura locala in istorie. Bostina a inregistrat astfel pentru firma din Bucuresti o crestere de peste 250% a veniturilor, in conditiile in care numarul avocatilor din Baroul Bucuresti a scazut de la 68 la 60 in ultimul an.

Reprezentantii firmei considera ca aceasta crestere nu reprezinta "nimic surprinzator". Cu toate acestea, nicio alta firma nu si-a majorat anul trecut veniturile cu mai mult de 40%.

Citeste mai multe pe www.zf.ro