"Cu siguranta da, finantarea este o problema de incredere, iar aceasta se imbunatateste", a spus Ghizzoni intr-o conferinta de presa.

Bancile europene au fost lovite puternic de temeri referitoare la stabilitatea financiara si datoriile mari ale guvernelor, in timp ce o amplificare a crizei datoriilor suverane a dus la inghetarea finantarii din piata a institutiilor de credit.

"Nu vad Europa ca o regiune in criza din acest punct de vedere, este doar o problema de a reactiva piata, ceea ce inseamna ca sunt necesare decizii politice majore", a spus Ghizzoni, adaugand ca nu are indoieli legate de supravietuirea zonei euro.

Bancile din Europa au fost nevoite sa recurga la masuri precum majorari de capital sau vanzari de active pentru a-si consolida capitalul si pentru a combate temeri ca s-ar putea prabusi sub povara expunerii la datoria suverana.

UniCredit a anuntat, in noiembrie, ca va cere actionarilor capital suplimentar de 7,5 miliarde de euro, va desfiinta 6.150 de locuri de munca si va renunta la unele operatiuni pentru a-si consolida situatia.

Citeste si:

Merkel despre intentia S&P de a retrograda 6 tari din zona euro: "Ce face o agentie de rating o priveste"

Ridicarea Africii. Cand toata lumea se scufunda , continentul negru a gasit reteta pentru cresterea economica