"Nu e atat de negativa cum o aud in presa. Eu cred ca boardul FMI va constata indeplinirea in cea mai mare parte a criteriilor stabilite de comun acord cu Guvernul Romaniei si va valida incheierea celui de-al doilea acord", a afirmat Basescu, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la ProTV, intrebat fiind despre parerea sa privind realizarea de Guvern a punctelor din Acordul cu FMI.

Basescu a spus ca el sustine incheierea de catre Romania a unui nou acord, scrie Mediafax. De asemenea, intrebat despre care vor fi obiectivele acestui nou acord, daca vor aduce noi masuri de austeritate, seful statului a raspuns ca Romania nu mai este in perioada de austeritate.

"Nu austeritate, ca Romania nu mai este in perioada de austeritate. Faptul ca Guvernul nu creste salariile si pensiile, nu inseamna ca Romania este in austeritate. Dar eu as spune ca Romania a trecut la faza la care dramuieste mai corect banii publici din punct de vedere al populismelor", a afirmat Basescu.

Totodata, presedintele a spus ca nu este "atat de pesimist cu privire la evolutia economiei romanesti", avand in vedere perspectiva unui an agricol bun si crearea de noi locuri de munca prin ajutoarele de la stat pentru investitiile directe in economie.

"Deci aici as fi retinut sa am o viziune negativa. Ceea ce cred ca se va intampla este faptul ca in Romania nu va creste somajul, ceea ce este un prim pas bun. Al doilea, este absorbtia fondurilor europene care ar da plus de forta de munca", a apreciat Basescu.

Pe de alta parte, intrebat in legatura cu faptul ca unii lideri PNL au aratat ca nu sustin neaparat incheierea de catre Guvern a unui nou acord cu FMI, Basescu a raspuns ca liderii PNL "ar fi bine sa nu se bage macar", avand in vedere "dezastrul economic" pe care l-a produs Guvernul Tariceanu in 2007-2008.