"Sper sa am o discutie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru ca nu voi putea sta deoparte intuind ca se poate produce un dezastru organizatoric si sa spun ca nu ma intereseaza, e treaba Guvernului', a afirmat Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a subliniat ca deocamdata nu i s-a prezentat niciun proiect si ca va sustine aceasta reforma numai "daca este bine facuta".

"Mi se pare ca s-a inceput constructia invers si nu va da rezultate, va fi o catastrofa. O catastrofa organizatorica pentru ca s-a inceput de sus, marea batalie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Basescu.

El a aratat ca aceasta reforma ar fi trebuit sa inceapa prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai putin peste o mie sunt viabile financiar, precum si prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel incat acestea sa aiba o singura conducere la nivelul unui grup de 5-6 judete.

De asemenea, Basescu a aratat ca trebuie tinut cont si de comunicatiile care trebuie puse la punct inaintea realizarii acestei reforme, precum si de faptul ca nu trebuie extinsa birocratia, el mentionand ca se teme de o dublare a atributiilor viitorilor guvernatori cu cele ale presedintilor de Consilii judetene.

"Regionalizarea e necesara, dar trebuie facuta cu cap", a concluzionat el.