• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Traian Basescu vrea un nou referendum pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari

Traian Basescu vrea un nou referendum pentru Parlament unicameral si 300 de parlamentari

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca a declansat procedura pentru un nou referendum pentru Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari, precizand insa ca va emite decretul in functie de modul in care Parlamentul va respecta vointa poporului exprimata in 2009.

Presedintele a spus ca atitudinea Parlamentului, a majoritatii USL, privind modificarea Constitutiei, este una "care nu este compatibila cu statul de drept si care creeaza un precendent extrem de periculos, in care se refuza punerea in aplicare a vointei liber exprimate de popor".
 
"Din punctul meu de vedere, aceasta atitudine a majoritatii USL, care respinge punerea in aplicare a referdnumului din 2009 nu are nimic de a face cu democratia si cu poporul in numele caruia Parlamentul sustine ca isi exercita mandatul", a spus Basescu.
 
El a precizat ca a declansat procedura unui nou referendum.
 
"In aceasta dupa-amiaza am declansat procedura unui nou referendum cu doua intrebari: daca romani vor Parlament unicameral si daca romanii vor Parlament cu 300 de membri", a spus Basescu.
 
Presedintele a spus ca va emite decretul "in functie de ce se intampla in Parlament si la Curtea Constitutionala".
 
"Este obligatia mea sa nu spun «Asta e, dragi romani», ci sa utilizez toate mijloacele constitutionale pentru a da sanse ca democratia sa invinga vointa majoritatii parlamentare", a spus Basescu, mentionand ca a dorit sa inceapa acest demers inainte de vacanta parlamentara.
 
El a mai spus ca va respecta Constitutia.
 
Basescu a mai spus ca va emite decretul si in functie de ce se intampla cu Legea referendumului, "in asa fel incat acest referendum sa beneficieze si el de avantajul de a fi validat cu 30 la suta".

11 iunie 2013 19:15
Modifică setările cookies