Potrivit unui comunicat al băncii, în perioada ianuarie - iunie 2020, faţă de acelaşi interval al anului trecut, depozitele au avansat cu 18%.

De asemenea, peste un sfert (28%) din totalul creditelor acordate de BCR au fost contractate 100% digital, prin aplicaţia George, în timp ce deschiderile de conturi în valută au crescut cu mai mult de 204%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 25% fiind deschise digital.

Datele centralizate de instituţia bancară arată un avans cu 166% a numărului de contracte de direct debit, 31% fiind deschise digital, ceea ce confirmă apetitul în creştere al clienţilor pentru plăţi automate.

La nivel general, persoanele fizice au deschis cu peste 70% mai multe conturi de economii, în prima jumătate a acestui an faţă de acelaşi interval din 2019, iar 93% au fost contractate cu ajutorul aplicaţiei George.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

BCR este banca nr.1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de cea mai mare reţea naţională de bancomate, formată din: 2.000 de bancomate, 14.500 POS-uri şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.