Inainte de a muri intr-un accident de masina, la Paris, in 1997, printesa de Wales a lasat prin testament cea mai mare parte din averea sa fiilor ei si ai printului Charles - William si Harry -, pe atunci in varsta de 15, respectiv 12 ani, insa executorii testamentari au impus o clauza potrivit careia acestia puteau intra in posesia mostenirii abia la implinirea varstei de 30 de ani.

Diana a lasat o mostenire de 12,966 de milioane de lire sterline (16 milioane de euro), o suma care a ajuns in prezent la circa 20 de milioane de lire sterline in urma investitiilor facute.

Aceasta mostenire se imparte in mod egal intre printii William si Harry, al doilea, respectiv al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

Nu se stie deocamdata ce va face printul William cu banii mosteniti de la mama sa. Zvonurile despre construirea unei noi case au fost dezmintite.

Diana Spencer s-a maritat cu printul mostenitor al Marii Britanii, Charles, pe 29 iulie 1981, devenind printesa de Wales. A avut cu Charles doi fii - William, nascut in 1982, si Harry, nascut in 1984. A divortat de Charles in 1996 si a murit un an mai tarziu, intr-un accident de masina, la Paris. S-a remarcat ca prezenta in spatiul public si a fost apreciata pentru operele sale de caritate, disparitia sa fiind vazuta ca o tragedie nationala in Marea Britanie. Funeraliile Dianei au avut loc la catedrala Westminster pe 6 septembrie 1997, evenimentul televizat avand o audienta estimata la 2,5 miliarde de oameni din intreaga lume.