"Cel mai mult, la Romania iubesc vesnicia ei. Un lucru atat de remarcabil. Este aproape ca in povestile copilariei. Oamenii de aici isi doresc acest sentiment de apartenenta la tinuturile lor. Trebuie sa redescoperim aceste trairi, sa ne reintoarcem la ele, iar eu vreau sa ma asigur ca modul lor de viata va dainui", a declarat printul Charles al Marii Britanii.

Pledoaria printului Regatului Unit apare in documentarul "Wild Carpathia", care a dezvaluit lumii taramurile de poveste din Romania. Sinceritatea acestui om vrajit de Transilvania a generat incantare in mediile de la Bucuresti.

"Un minunat ambasador al turismului romnesc" a fost numit printul de catre Elena Udrea. De altfel, ministrul roman s-a intalnit in urma cu doua saptamani cu mostenitorul coroanei britanice.

Pe de alta parte jurnalistii de la Daily Mail au simtit nevoia sa scrie si ei despre dragostea lui Charles pentru acest pamant. Britanicii titreaza, mai in gluma, mai in serios, ca printul ar putea deveni in sfarsit rege, dar in Romania. Ca o aluzie la faptul ca mama sa regina inca este in putere, pe tronul de la Londra.

Citeste si:

Printul Charles: "Arborele meu genealogic arata ca sunt descendentul lui Vlad Tepes, asa ca am ceva legaturi cu Romania"