" - Ce iubiti cel mai mult la aceasta tara, la Romania? - Este vesnicia ei. Un lucru atat de remarcabil. Este aproape ca in povestile copilariei. Oamenii de aici isi doresc acest sentiment de apartenenta la tinuturile lor. Trebuie sa redescoperim aceste trairi, sa ne reintoarcem la ele, iar eu vreau sa ma asigur ca modul lor de viata va dainui", spune Printul Charles al Marii Britanii despre tara noastra.

Charles spune ca Transilvania este un taram neintinat de mana omului. Intregul documentar "Wild Carpathia" este o imbinare spectaculoasa de peisaje din Carpati cu modul de trai conservat aici de secole.

"Arborele meu genealogic arata ca sunt descendentul lui Vlad Tepes, asa cam am ceva legaturi cu Romania”, mai explica Printul Charles al Marii Britanii.

Printul Charles are doua proprietati in satul Valea Zalanului din Covasna, o casa in Viscri, judetul Brasov, si una in Malincrav, la Sibiu. Acestea au fost restaurate, pastrandu-se toate elementele traditionale. ar cand nu este printul in vizita, odaile sunt inchiriate turistilor pentru aproape o suta de lire pe zi.

Remarcabilul film documentar s-a lansat miercuri in tara, in prezenta familiei regale a Romaniei si a ministrului Turismului.

Peste doua saptamani, filmul va fi lansat si in Marea Britanie, la Institutul Cultural Roman din Londra, iar Printul Charles va fi prezent, bineinteles, la eveniment. Apoi, milioane de oameni din 120 de tari ii vor putea impartasi bucuria - ca inca exista in lume asemenea locuri binecuvantate.