A fost intampinat de bunii sai prieteni, contele Kalnoky si sotia sa Ana, iar joi a pornit spre Saschiz si Valea Zalanului, unde detine doua proprietati. N-ar fi exclus sa dea o fuga si pe la Viscri, sa vada cum merg lucrarile de renovare la casa lui de-acolo.

Dupa cum a si declarat in cateva interviuri, iubeste aceste locuri linistite, unde poate sa simta cu adevarat natura, in plenitudinea ei.

La Saschiz, insotit de cativa prieteni, a stat aproape o ora la o mica fabrica detinuta de un englez indragostit de aceste locuri. Aici se produc sucuri sau conserve de fructe, absolut naturale, iar printul a gustat cu incantare niste socata. Insa cel mai mult i-a placut mierea de albine, mai ales cea poliflora, asa ca a comandat cateva sute de kg. Deci mierea romaneasca va ajunge cu siguranta si pe masa regala din Londra.

Apoi a stat de vorba cu micii producatori din zona, s-a interesat de tainele apiculturii, si la plecare i-a salutat cu prietenie pe localnicii veniti sa-l fotografieze. Joi se pare ca va ajunge si la Archita, sa vada biserica fortificata de aici, si apoi in localitatile Apold si Daia.
 
Satenii au, aproape fiecare, cate o amintire legata de el: unii i-au dat flori, altii l-au intalnit cutreierind padurile din jur ori i-au dat sa guste lapte de vaca muls in gospodariile lor. 

Printul a ajuns in Romania miercuri dupa-amiaza, pe Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, cu o aeronava charter.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste 100 de ani, care a fost complet renovata. De altfel, detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii", pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania. "Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", declara printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.

Acelasi lucru il afirma si intr-un documentar despre tara noastra, Wild Carpathia.

La randul sau, printul Harry, fiul printului Charles, a facut prima sa vizita in Romania in luna aprilie, el fiind gazduit de familia contelui Kalnoky in judetul Covasna.