Surse locale au declarat pentru Mediafax ca printul Harry se afla in vizita privata in Romania si este gazduit, la Miclosoara, de familia contelui Kalnoky Tibor. Aceasta familie detine o proprietate mai mare la Miclosoara, care include si un conac si care a fost vizitata de mai multe ori si de printul Charles.

Conacul a fost construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si a fost renovat de descendentii familiei Kalnoky. Vechiul conac de vanatoare al familiei, o cladire cu o arhitectura care combina stilurile baroc, renascentist si neoclasic, era in paragina la intoarcerea contelui Kalnoky in tara, intrucat, dupa ce au confiscat conacul, comunistii l-au transformat in camin cultural, iar lipsa lucrarilor de intretinere si-a pus amprenta pe cladire. Conacul este inconjurat de o gradina engleza, iar fatada dinspre lac, bastionul si balconul inchis pastreaza stilul Renasterii. Conacul este deschis si in regim de pensiune, fiind vizitat de numerosi turisti, in special englezi.

Contele a cumparat, in Miclosoara, cateva case vechi, pe care le-a reconditionat si le-a decorat in stil rustic. Familia Kálnoky este una din familiile istorice ale Transilvaniei, fiind atestata documentar pentru prima oara in estul Transilvaniei, la 1252.

Contele Kalnoky si sotia sa au participat anul trecut la nunta regala de la Buckingham, a printului William cu Kate Middleton. Contele si printul Charles se cunosc din 2006, cand mostenitorul coroanei britanice a vizitat Miclosoara si a fost cazat la conacul contelui.

Pentru prima oara in Romania

Potrivit unor surse oficiale, printul Harry a ajuns in Romania inca de vineri, pe aeroportul din Targu Mures. Conducerea Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures a declarat pentru Mediafax ca Printul Harry a ajuns vineri la pranz, cu o cursa Wizz Air, aratand insa ca nu se cunoaste itinerariul din Romania sau cat timp va sta.

"Nu putem comenta deocamdata aceasta informatie", au precizat responsabilii cu relatiile publice ale companiei Wizz Air pentru incont.ro

Conform surselor, printul va pleca din Romania cel mai probabil din Capitala. Surse oficiale citate de Pro TV afirma ca printul Harry s-ar afla intr-un oras din Transilvania.

Printul Charles are doua proprietati in satul covasnean Valea Zalanului, una dintre acestea fiind o casa veche de peste o suta de ani, care a fost complet renovata. De altfel, Printul Charles detine mai multe proprietati in Romania, printre care si o casa in satul Viscri.

In ultimii ani, mostenitorul coroanei britanice a facut mai multe vizite private in judetul Covasna, unde a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Miclosoara, construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si renovat de catre descendentii familiei Kalnoky. De asemenea, printul Charles s-a aflat in vizite private si in judetele Mures si Harghita.

Printul Charles spunea ca si-ar dori sa intalneasca si la britanici "sentimentul apartenentei, al identitatii," pe care l-a remarcat la locuitorii din Transilvania.

"Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra. Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor", declara printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail. Acelasi lucru il afirma si intr-un documentar despre tara noastra, Wild Carpathians.