Intelegerea vizeaza un pachet de 92,4% din actiunile Romexterra.

Termenii acordului nu au fost facuti publici, iar acesta este supus conditiilor obisnuite pentru finalizarea unei tranzactii, inclusiv obtinerea aprobarii din partea Bancii Nationale a Romaniei si a autoritatilor din domeniul concurentei, se arata intr-un comunicat al PineBridge.

Cu 47 de sucursale si peste 600 de angajati, MKB Romexterra are peste 82.000 de clienti pe retail si corporate.

PineBridge Investments administreaza active de peste 67 miliarde de dolari (date de la sfarsitul anului trecut) pentru clienti persoane fizice si institutionali.

PineBridge detine mai multe fonduri de investitii, printre care PineBridge New Europe Partners, care cauta oportunitati in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Slovacia, Bulgaria, Lituania, Letonia si Estonia.

PineBridge New Europe Partners are birouri la Varsovia, Bucuresti si Budapesta, iar investitiile vizate au in medie o valoare de 20-60 milioane de euro.

Printre investitiile fondului american in Romania se numara compania de televiziune prin cablu Digital Cable Systems, unde detine controlul, si o participatie de peste 27% la UTI.

MKB Romexterra Bank a fost infiintata in anul 1993, pentru ca in 2006 sa fie preluata de grupul ungar MKB Bank. Grupul este controlat de Bayerrische Landesbank, Germania.