"Suntem pregatiti sa cumparam o banca relativ mica pentru a ne creste cota de piata in Romania, dar trebuie să fie de o calitate buna. Ne-am uitat la două banci in Romania, insa nu am ajuns la nicio intelegere, intrucat vanzatorii si-au supraevaluat bancile. Nu este usor sa gasim o banca, dar urmarim constant piata, iar principala problema ramane pretul", a declarat Wolf, citat de Mediafax.

El a mentionat ca grupul OTP nu este angajat acum in negoceiri, insa incepand din a doua jumatate a anului ar putea fi reluate discutiile pentru preluarea unei banci din Romania. Wolf a aratat ca OTP vizeaza o institutie de credit care sa nu aiba nevoi mari de finantare si cu o bază buna de clienti.

Subsidiara din Romania a grupului OTP este o banca de dimensiuni reduse, plasandu-se dupa pozitia a 15-a in randul institutiilor de credit dupa valoarea activelor.

Grupul OTP a anuntat inca din 2009 ca este interesat sa cumpere o banca din Romania. In primul semestru al anului trecut jumatatea anului trecut, OTP Bank a negociat preluarea RBS Bank Romania, insa a renuntat deoarece pretul cerut de catre intitutia de credit britanica a fost considerat prea mare.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati.

Grupul OTP este prezent pe piata locala prin OTP Bank Romania, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania, companie cu activitati de consultanta pentru investitori, autoritati locale si IMM-uri, si OTP Asset Management Romania, societate de administrare a investitiilor.