"Uite ce cred eu in legatura cu euro. Mi-aduc aminte ca am vazut un film american in care pana la urma a castigat un cal care nu era la fel de zdravan ca ceilalti. Care era explicatia? Unul dintre copii a aflat ca acelui cal ii plac hamsiile. Si atunci s-a dus intr-un loc la capat si i-a agitat o hamsie si calul a zbughit-o si a castigat cursa. Ei bine, pentru noi intrarea in euro e ca hamsia din cursa aceea", a spus ministrul de resort, intrebat pe aceasta tema intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca este foarte bine sa ne pastram aceasta tinta.

"Eu, cand eram ministru in 2007, le povesteam romanilor cum o sa ne integram in euro in 2013. Vreau sa va spun ca jumatate din obiectiv a fost indeplinit, adica intotdeauna fata de momentul in care vorbim integrarea in euro e la sase ani. Deci obiectivul a fost indeplinit: in 2008, am intrat in 2014, acum in 2013 intram spre sfarsitul lui 2018", a adaugat Varujan Vosganian.

Ministrul a explicat ca este foarte bine ca Romania sa pastreze obiectivul de aderare pentru ca asa se creeaza si o anumita disciplina, pentru ca integrarea in zona euro adauga, convergentei nominale, convergenta reala.

Vosgnaian a precizat ca nu vom intra in zona euro decat atunci cand vom atinge anumite standarde in ce priveste nivelul de trai, calitatea mediului si integrarea Romaniei in fluxurile internationale.