"Noi am discutat despre rezultatele prevazute in acordul care se va incheia la sfarsitul lunii martie. Sunt niste rezultate foarte bune, apreciate de FMI si Comisia Europeana. Rezultatele pe TVA sunt bune. Incasarile din TVA ne-au asigurat plata arieratelor si incadrarea in deficitul de 6,5%", a spus, luni, Ialomitianu.

Deficitul bugetar inregistrat la finele anului trecut a fost 33,3 miliarde de lei, respectiv 6,5% din PIB, sub limita stabilita in acordul cu FMI, de 34,6 miliarde lei.

Veniturile incasate la bugetul general consolidat au totalizat 168,6 miliarde lei si au fost cu 7,2% mai mari, in termeni nominali, fata de anul precedent.

Cresterea incasarilor s-a inregistrat in principal la impozitele pe bunuri si servicii, respectiv taxa pe valoare adaugata (+14,3%) si accize (+11,5%), precum si la venituri nefiscale (+18,5%).

Discrepantele fata de anul precedent, desi au avut un trend descendent, au inregistrat valori importante la impozitul pe venit (-3,2%), impozitul pe profit (-4,9%) si contributii de asigurari sociale (-4,5%).

Pentru acest an, autoritatile isi propun sa reduca deficitul bugetar la 4,4% din PIB.