"Pentru 2013 eram optimisti la inceputul anului si prognozam o crestere de 10%. Din pacate, la semestru a trebuit sa ne revizuim prognoza, iar acum cred ca daca incheiem anul cu aceeasi cifra ca anul trecut, vom fi foarte fericiti. La sfarsitul trimestrului trei aveam finantari de 830 milioane euro, ceea ce reprezinta 10% scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Sezonalitatea ori ne ajuta, ori ajungem in zona de constanta", a aratat Oana Stoenescu, scrie Mediafax.

Finantarile companiilor de leasing sunt legate preponderent de industria auto, acest sector reprezentand 70% din piata.

"Consumul intern este intr-o revenire modesta, ceea ce ne face sa speram ca si piata auto va putea beneficia de acest lucru, iar reducerile succesive ale dobanzii de politica monetara au incurajat finantarile sectorului real si productiv. Pentru a beneficia de acestea trebuie sa ne indreptam atentia si spre absorbtia fondurilor europene, unde suntem in urma. De asemenea, cererea de creditare si oferta bancilor ar trebui sa fie echilibrata in ceea ce priveste profilul clientului, iar deciziile economice ar trebui sa fie sustinute, sustenabile, iar razgandirile pe care le vedem de multe ori sunt mai grave, decat intarzirele pe care le avem in planurile de afaceri", a spus Stoenescu.

Garanti Leasing este brandul sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA, parte din grupul financiar-bancar turc Garanti. Compania are un portofoliu de 4.500 de contracte in valoare de aproximativ 90 millioane euro.

Potrivit datelor firmei, Garanti Leasing ocupa locul 8 pe piata de profil din Rominia, cu o cota de peste 4%. In primele noua luni, compania a avut un profit de 2,3 milioane euro, potrivit datelor grupul financiar Garanti.