Porsche Leasing Romania a fost singurul participat la licitatie si a depus oferta in asociere cu Porsche Romania, Porsche Broker de Asigurare si MHS Truck&Bus.  Termenul de depunere a expirat la 28 martie. 

Potrivit caietului de sarcini, flota de autovehicule a Postei Romane include autoutilitare tip furgon - 516, autosasiu - 82 si remorci - 9. 

"La finalul perioadei de leasing, achizitorul urmeaza sa-si exercite dreptul de optiune in sensul de a dobandi proprietatea asupra obiectelor in leasing (...). Asigurarea CASCO pentru autovehicule, parte a contractului de leasing, va acorda despagubiri pentru avarii in stationare sau in mers, cu fransiza zero, confom conditiilor de asigurare, pe teritoriul Romaniei", se precizeaza in anuntul de participare publicat de Posta Romana. 

Contractul de leasing va finantat din surse proprii ale CNPR. 

La finele anului 2008, Posta Romana a atribuit Porsche Mobility, in urma unei licitatii, un contract de finantare in leasing a unui numar de 613 autoutilitare de tip furgon si autosasiu si 114 autoturisme.  Contractul a fost incheiat pentru suma de 78,02 milioane de lei, fara TVA, pentru o perioada de patru ani, potrivit datelor www.e-licitatie.ro. 

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.  Actionarii sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.  In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice. 

Operatorul national postal va fi privatizat in acest an, ofertele urmand sa fie deschise la finele lunii mai.