ING deruleaza un proces amplu de restructurare, impus drept conditie pentru ajutorul de stat de 10 miliarde euro obtinut in urma crizei financiare globale din 2008.

Grupul financiar-bancar a vandut deja mai multe active pentru a obtine fondurile necesare platii datoriilor catre stat, insa divizia de leasing auto nu a fost inclusa pana acum in aceste planuri.

SCANDAL la ING: Directorul Trezoreriei reclama concedierea! Seful ING: Nu l-am concediat, i-am oferit alta functie!

ING a vandut saptamana trecuta banca online detinuta in Statele Unite catre Capital One Financial pentru 9 miliarde de dolari in numerar si actiuni. In plus, compania intentioneaza sa listeze operatiunile de asigurari la bursa prin doua oferte publice initiale separate. "ING confirma ca evalueaza alternativele strategice pentru ING Car Lease, inclusiv discutii cu terti interesati intr-o potentiala achizitie", se arata intr-un comunicat al ING, care confirma informatiile publicate anterior de un ziar olandez.

Grupul a refuzat sa comenteze detaliile financiare ale tranzactiei, aratand numai ca divizia opereaza in opt state europene, are 1.200 de angajati si detine 240.000 de masini.

Ziarul olandez Het Finaniceele Dagblad scrie luni ca divizia de leasing auto a ING are circa 360.000 de autovehicule, iar valoarea companiei ar fi de 4 miliarde euro.

Grupul ING este prezent si in Romania.

Citeste si

Cat de bine arata garsonierele din Capitala, pe care poti sa le cumperi cu un buget de pana la 30.000 de euro

Faci doua ore pe ruta Londra-Tokyo cu avionul care este de patru ori mai rapid decat viteza sunetului