Legea ar trebui sa dea posibilitatea, indiferent de varsta, oricarui debutant in afaceri sa initieze o afacere si nu doar tinerilor de pana la 35 de ani, se arata intr-un set de propuneri de modificare a proiectului de lege initiat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor tineri, debutanti in afaceri.

Alte propuneri ale patronatului se refera la scutirea de la plata impozitului pe salarii.
Tinerii intreprinzatori propun ca scutirea sa se aplice la angajarea oricarei persoane debutante in munca, indiferent de varsta, prevedere care ar elimina astfel discriminarea celor de peste 35 de ani.

Proiectul prevede ca firma va fi scutita de plata impozitului de salarii pentru trei salariati, angajati pe durata nedeterminata, cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 ani neimpliniti la data angajarii, sau someri indiferent de varsta, pentru un venit impozabil nominal egal cu salariul mediu brut pe economie.

Proiectul de lege, initiat de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, va fi discutat in sedinţa de Guvern de miercuri, de la Iasi.