Inaintea sedintei de Guvern, care se desfasoara in premiera la Iasi, premierul a discutat cu o delegatie a sindicalistilor, carora le-a explicat ca legile reformei trebuie aplicate, pentru ca Romania sa iasa din criza.

Premierul a insistat pe ideea ca multe sporuri acordate in anii trecuti au fost ilegale, dand din nou exemplul sporului de zambet.

Pe de alta parte, presedintele Federatiei “Spiru Haret”, Ghorghe Isvoranu, a spus ca profesorii nu sunt de acord cu diminuarea salariilor in sistem si a cerut punerea in aplicare a sentintelor judecatoresti privind cresterile salariale.

Principalele subiecte de pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de astazi sunt prima lectura a legii educatiei, prin care statul va deschide fiecarui nou-nascut un cont de 500 de euro, bani destinati educatiei.

Totodata, Executivul va dezbate bugetul Metrorex, iar in functie de deciziile de astazi, angajatii vor decide daca intra maine in greva.

Guvernul va mai discuta si despre suplimentarea programului Rabla si legea prin care tinerii pana in 35 de ani care isi vor deschide firme vor avea facilitati fiscale precum scutirea pentru trei ani de la plata impozitului pe profit.