Numarul total de posturi ANAF a scazut astfel de la 34.027 locuri la 29.100 angajati.

Alte locuri au fost desfiintate desfiintarea la Autoritatea Nationala a Vamilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) si Garda Financiara (713 posturi, dintre care 300 ocupate). Personalul Autoritatii Nationale a Vamilor va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce inseamna o reducere cu 31%.

In acelasi timp, structura Garzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 in prezent, reprezentand o taiere de personal de aproape 40%.

Ministerul Finantelor vrea sa renunte la o treime din angajatii din Vama si din Garda Financiara

O treime din vamesi vor fi dati afara

Astfel, numarul de posturi cumulate de la cele doua institutii va fi redus cu o treime.

La nivelul directiilor de finante teritoriale vor fi desfiintate 2.787 posturi, dintre care 300 ocupate, precum si 550 posturi de conducere.

Comisarul general al Garzii Financiare va fi ajutat in activitatea de conducere de doi comisari generali adjuncti, acestia avand calitatea de functionari publici de conducere. Astfel, din structura de conducere va disparea postul de comisar general prim-adjunct, precum si o pozitie de comisar general adjunct.

Vor fi desfiintate si 150 de administratii financiare la nivel de orase si comune, reprezentand mai mult de o treime din cele 424 de unitati existente in prezent.

Potrivit sefului ANAF, Sorin Blejnar, administratiile financiare care vor fi desfiintate insumeaza 35% din personalul total, respectiv 2.108 angajati, dar colecteaza doar 2,5% venituri.

Guvernul a decis totodata infiintarea departamentului care va verifica persoanele fizice cu mari averi si a suplimentat organigrama directiei pentru mari contribuabili cu 300 posturi.