Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, personalul ANV va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce inseamna o reducere cu 31%.

In acelasi timp, structura Garzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 in prezent, reprezentand o taiere de personal de aproape 40%.

Boc vrea sa desfiinteze Vama si Garda Financiara. Basescu le mai da o sansa!

Boc face curat la Finante si scoate din schema aproape 5.200 de angajati! Mai mult, desfiinteaza si Vama!

Astfel, numarul de posturi cumulate de la cele doua institutii va fi redus cu o treime.

Ce alte modificari propune Ministerul Finantelor

Proiectul privind organizarea ANV scoate de sub avizul ministrului Finantelor Publice numirea directorilor executivi si directorilor executivi adjuncti ai directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si cei din Bucuresti, care vor fi aprobati prin ordin al presedintelui Agentiei

Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la propunerea vicepresedintelui ANAF care conduce Vama.

De asemenea, avizul conform al presedintelui ANAF va fi necesar numai pentru sefii birourilor vamale, celelate persoane cu atributii de conducere fiind numite fara alte avize direct de catre vicepresedintele ANAF care conduce ANV.

Incadrarea personalului de la ANV si Garda Financiara in limita numarului de posturi si in noua structura organizatorica se va face in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a celor doua hotarari de Guvern.