El a apreciat totodata ca Guvernul beneficiaza in continuare de majoritate parlamentara inclusiv in Senat si ca spera ca aceasta majoritate sa fie mentinuta pana la finalul mandatului.

Premierul a amintit totodata ca este pregatit pentru a-si angaja din nou raspunderea in fata Parlamentului.

"Daca as fi fost slab de inger, ar fi trebuit sa nu rezist la nicio batalie politica", a spus Boc.

Intrebat daca ar candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, in cazul in care s-ar retrage de la conducerea Guvernului, Boc a raspuns negativ, aratand ca acolo exista deja un primar foarte bun.

Citeste si Parlamentul a votat reducerea TVA la alimente la 5%! Boc spune ca e o greseala si asteapta decizia presedintelui!

In luna februarie, surse democrat-liberale au declarat ca din discutiile presedintelui Traian Basescu cu reprezentantii PDL a reiesit posibilitatea inlocuirii premierului Emil Boc, o varianta, sustinuta de seful statului, fiind numirea unui premier independent. In acest context, presa a vehiculat mai multe nume, cum ar fi Mugur Isarescu, Mihai Tanasescu, Cristian Popa sau Calin Georgescu.

Ulterior, dupa ce solicitarea de reexaminare a legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza a fost respinsa de Senat, presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca se pierde majoritatea in Parlament, solutia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, ramanand de vazut daca partidele vor accepta.

Basescu a mentionat insa ca nu spune ca premierul Boc se afla la finalul carierei in fruntea Guvernului, dar ca se constata pierderea majoritatii la Senat, existand pericolul ca acelasi lucru sa se intalmple si la Camera.

Boc va candida pentru un nou mandat la sefia PDL

Premierul Emil Boc le-a spus, marti seara, parlamentarilor PDL prezenti la Vila Lac 1 pentru a sustine candidatura sa pentru un nou mandat de presedinte al partidului, ca titlul motiunii sale este "Echipa dreptei pentru Romania puternica", potrivit unor surse citate de Mediafax.

Lansarea oficiala a candidaturii lui Emil Boc va avea loc lunea viitoare, la ora 13.00, cand se va organiza o "mica manifestare la Modrogan".

Boc a spus ca primul obiectiv al partidului este castigarea alegerilor locale si, pana atunci, fiecare primar trebuie sa aiba un proiect in realizare. Premierul si-a prezentat, marti seara, la intalnirea cu parlamentari ai PDL care il sustin, cateva puncte din strategia sa pentru candidatura la sefia PDL si a lansat ideea unei "competitii oneste, fara atacuri in partid", a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.