"O spun raspicat si cu smerenie in fata romanilor: sustinerea majorarii salariilor cu 50%, in 2008, a fost o greseala pe care si eu o recunosc. Am fost unul dintre aceia care, desi nu eram nici membru al Guvernului sau al Parlamentului, am sustinut din calitatea de presedinte de partid majorarea salariilor. Recunosc, insa ca a recunoaste este mai bine decat a persevera in greseala. Spun asta acum, dupa ce a trecut aceasta criza peste noi, si cred ca ar trebui sa-i schimbe si pe politicieni", a spus Boc, la postul public de televiziune, potrivit Mediafax.

El a aratat ca actuala criza economica l-a "schimbat" si ca este constient ca in prezent trebuie sa asigure stabilitatea economica a tarii.

Guvernul plafoneaza majorarea salariilor in educatie

Guvernul va promova in Parlament, posibil prin angajarea raspunderii, un proiect de act normativ care sa plafoneze majorarea salariilor pentru profesori, pentru ca economia nu poate suporta, la acest moment, o crestere salariala de 50%, anunta, saptamana trecuta, premierul Emil Boc.

El a aratat ca, din cauza unor practici judiciare neuniforme, unii profesori au dreptul la o majorare salariala cu 50%, iar altii la o crestere mai mica, motiv pentru care este nevoie de un act normativ care sa reglementeze unitar acest sistem de salarizare.