Basescu a sustinut ca in cazul emiterii Ordonantei de urgenta privind ASF a fost implicat, pe langa Dan Radu Rusanu, si Viorel Hrebenciuc, mentionand ca probabil premierul Victor Ponta ar fi facut "trafic de influenta", scrie Mediafax.

"O Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului de procedura penala, cand toata justitia a cerut modificarea acelui articol, nu s-a putut da. Iar intr-o noapte, cu Radu Rusanu, cu...va pot spune ca a fost amestecat si Hrebenciuc in discutarea noii Ordonante, premierul a doua zi aproba ordonanta (...) in conditiile in care nu a avut aviz pozitiv de la Ministerul Justitiei", a sustinut Basescu.

El a fost intrebat daca premierul stia ce anume contine ordonanta in cazul ASF.

"Cand semnezi se presupune ca stii... Nu avea cum sa nu stie, cand nu discutase. De regula, actele normative in pregatire se discuta, mai ales ca era vorba de ASF. Asta a aparut peste noapte si probabil tot pe trafic de influenta, ca eu asta ii reprosez, ca si coruptie premierului, acest trafic de influenta", a mai spus seful statului.

El a reiterat faptul ca ASF "este o cloaca" si ar trebui reconstruit.

Basescu a respins acuzatiile lui Dan Radu Rusanu ca l-ar cunoaste pe patronul Astra Asigurari si ca i-ar fi sponsorizat campania, mentionand ca acest lucru "este o minciuna". Seful statului a relatat ca a discutat cu patronul Astra o singura data pe tema asigurarilor de sanatate, in contextul noii legi a sanatatii in 2011.

Presedintele a mai sustinut ca salariile de la ASF si de la celalte institutii de stat sa fie publice.

"Mi se pare un lucru extrem de corect ca toate institutiile publice, finantate din bugetul de stat, sau autofinantate, sa publice salariile personalului pe care il au angajat. Pentru ca doar aparent ei sunt autofinantati, spre exemplu ASF, ei mulg acesti bani de pe piata (...) Deci mi se pare corect sa aiba salariile puse sub control public, dar si sub control legislativ", a mai precizat Basescu.