"Cred ca este probabil ca o tara, una mica, sa iasa. Ar putea fi oricare dintre ele, deoarece cred ca unele decizii vor fi determinate de evenimente politice in aceeasi masura ca situatia economica, nelinistea sociala si alte astfel de lucruri. Dar cred ca exista o sansa foarte mare ca una dintre tari sa iasa", a afirmat Hampton, intr-o emisiune care va fi difuzata joi la postul Sky News. 

Bancile europene au accesat miercuri un volum record de finantare de la Banca Centrala Europeana, de 489 miliarde euro, in cadrul primei scheme de lichiditate pe trei ani, la dobanzi foarte reduse, de 1%, derulata de institutie pentru a calma tensiunile de pe pietele de credit. 

Masura luata de BCE a fost intampinata initial cu optimism de piete, datorita sperantelor ca bancile vor folosi banii pentru a cumpara obligatiuni de stat ale tarilor de la "periferia" zonei euro, calmand tensiunile generate de criza datoriilor de stat. 

Optimismul s-a risipit insa rapid, deoarece analistii si investitorii cred ca bancile vor prefera sa-si consolideze situatiile financiare si capitalul cu "banii ieftini" de la BCE, fara a sprijini economia si pietele de obligatiuni.