"Sunt aproape sigura ca estimarile din septembrie ale FMI, referitoare la cresterea economiei mondiale, de 4%, vor fi revizuite in scadere in ianuarie", a spus Lagarde in fata Adunarii Nationale din Niger, noteaza AFP.

Ea a explicat ca "norii care se aduna, in special deasupra Europei, atrag dupa ei perspective reduse". Amenintarea imediata este un cerc vicios marcat de inrautatirea increderii, agravarea instabilitatii de pe pietele financiare si acumularea de datorii publice nesustenabile, a adaugat sefa Fondului Monetar International.

Lagarde a aratat ca tarile dezvoltate din zona euro se afla in centrul crizei si tot ele trebuie sa se gaseasca in centrul solutiei, care trebuie sa includa nu doar masuri de ajustare bugetara ci si de sustinere a cresterii si de reducere a somajului. "Daca nu se va face nimic, criza de incredere se va agrava in toate tarile, astfel incat economiile mondiale, fara exceptie, vor suporta consecintele", a avertizat ea.

Lagarde a sosit marti in Niger, una dintre cele mai sarace tari ale lumii, iar miercusi s-a intalnit cu presedintele Mahamadou Issoufou.

Citeste si:

Societe Generale: Europa se confrunta cu un nou an dureros in 2012

Google, atentat la AP. Cu ce ameninta gigantul IT ca va zdrobi iPad-ul