"Cred ca este foarte important ca Romania continua sa urmeze programul cu FMI si pentru mine este foarte bine ca este o negociere de succes cu FMI pentru un program nou", a spus Martin Harris, intrebat care este, in opinia sa, mesajul pe care l-a transmis presedintele prin anuntul facut duminica potrivit caruia Romania nu mai are nevoie sa acceseze ultima transa de un miliard de euro de la FMI.

Ambasadorul a apreciat ca mai importanta decat banii este reforma si ca acesta a fost sensul declaratiei presedintelui.

"Eu cred ca cel mai important nu este banul, ci reforma si pentru mine acesta este sensul comentariului presedintelui", a spus Harris.

Harris a mai spus ca schimburile comerciale romano-britanice s-au cifrat in 2010 la suma de 2,5 miliarde de euro, in crestere cu 30% fata de 2009.

"Cred ca trebuie un climat mai convenabil pentru investitorii straini si pentru a realiza acest lucru trebuie urmat Mecanismul de Cooperare si Verificare in ceea ce priveste lupta cu coruptia si reforma in sistemul de justitie", a mai declarat Harris.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca Romania nu va mai trage ultima transa de la FMI, de un miliard de euro, data fiind evolutia economica, precizand ca va fi trasa doar transa de la UE.

Seful statului a mai anuntat ca noul acord cu FMI va fi pe doi ani si nu va implica finantare, fiind de tip preventiv, de precautie, seful statului mentionand ca Fondul si UE vor tine la dispozitia Romaniei banii.

Mai citeste si:

Isarescu: S-au convenit termenii acordului preventiv cu FMI si CE. Vezi aici in ce conditii am putea lua banii!
FMI ne cere liberalizarea pretului gazelor! Facturile pentru incalzire ar putea creste cu 50%
Isarescu sustine o noua intelegere cu FMI pe doi ani, pentru a depasi anul electoral 2012