Mogulul cazinourilor Sheldon Adelson a pierdut 2,2 miliarde de dolari. Actiunile companiei acestuia, Las Vegas Sands, au coborat cu 10,3% pe pracursul saptamanii, iar averea lui Adelson, al 22-lea cel mai bogat om al planetei, a ajuns usor sub 20 de miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor calculat saptamanal de Bloomberg.

"Se pare ca suntem blocati pe un trend de incetinire. Raportul privind piata muncii a fost dezamagitor, dupa date similare in ultimele saptamani. Intareste teama ca economia incetineste", a declarat John Carey, manager la compania Pioneer Investments din Boston.

Indicele industrial Dow Jones a trecut pe pierdere pentru acest an, dupa ce angajatorii din SUA au creat in mai cel mai redus numar de locuri de munca pentru o perioada de aproape un an, iar sectorul industriei prelucratoare din China a incetinit. Standard & Poor’s 500 a coborat cu 2,46% vineri, cel mai mare declin zilnic incepand din noiembrie.

Randamentele obligatiunilor americane pe zece ani a coborat sub 1,5% vineri pentru prima data, dupa ce numarul de angajati din SUA a crescut cu numai 69.000, avans mai slab decat cele mai pesimiste asteptari.

Slim ramane cel mai bogat pamantean, Zuckerberg a iesit din Top 40

Cofondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a iesit saptamana aceasta din topul Bloomberg. Actiunile Facebook au scazut cu 13,1% pe parcursul saptamanii si au ajuns la 27,7 dolari, sub minimul intervalului de pret initial de 28-35 dolari pe actiune, modificat ulterior la 34-38 dolari. Cotatia companiei, aflata aproape in declin continuu de la intrarea pe bursa, se afla cu circa 27% sub pretul de listare, de 38 de dolari. Concomitent, averea lui Zuckerberg a coborat la 14,1 miliarde de dolari.

Mexicanul Carlos Slim ramane cel mai bogat om din lume, cu 63 de miliarde de dolari. Slim a pierdut 3,1 miliarde de dolari in aceasta saptamana, in urma declinului celui mai valoros activ al sau, compania telecom Amerca Movil.

Bill Gates se afla pe locul al doilea, cu 58,2 miliarde de dolari.

Indicele miliardarilor masoara averea celor mai bogati oameni ai planetei in functie de schimbarile ce au loc pe bursa si la nivel economic.