"Pentru 2019, cand se estimeaza ca Romania va intra in zona euro, daca mergem pe un scenariu de crestere economica de 5% anuala, numarul de banci nu va fi semnificativ diferit fata de prezent. Va fi mai redus, probabil in jur de 30 de banci, nu neaparat aceleasi, dar ca numar nu vor fi diferente atat de mari", a declarat Radu miercuri la conferinta ZF Bankers Summit'14. 

El a aratat ca situatia din sectorul bancar va depinde foarte mult de scenariul de crestere economica pana la intrarea in zona euro. 

Astfel, pe un scenariu de crestere economica de 5%, se va inregistra o crestere a activelor bancare, insa pe un avans PIB de doar 1% activele vor consemna un recul, pe fondul scoaterii creditelor neperformante din bilanturile bancilor. 

"O crestere economica de sub 2% poate fi un scenariu prost pentru Romania pentru ca nu ar permite convergenta si nici dezvoltarea economiei si a pietei bancare. (...) Nu stiu daca vom intra in zona euro in 2019 si nici la ce curs, dar cred ca ar fi bine pentru Romania sa intre in 2019, din punct de vedere strategic, dupa cum a fost bine sa intre in Uniunea Europeana si dupa cum ar fi bine sa acceada la uniunea bancara", a concluzionat seful UniCredit.