"Siemens Industry Software intareste pozitia Siemens in piata locala de IT, unde avem deja peste 200 angajati. Centrele noastre de cercetare-dezvoltare din Brasov furnizeaza servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie. Planuim sa investim si sa crestem in continuare in Brasov si in alte orase din tara", a declarat directorul general al Siemens Romania, George Costache.

Portofoliul Siemens Industry Software este parte a segmentului de afaceri Siemens PLM (Product Lifecycle Management) Software, ce contribuie la optimizarea ciclului de viata al produselor, de la proiectare si dezvoltare la productie si service.

Siemens Industry Software furnizeza software, hardware si servicii de inginerie pentru simularea si testarea sistemelor mecatronice, utilizate de companii producatoare de automobile, avioane sau echipamente energetice. Printre clientii societatii se numara companii precum Renault, Daimler si Airbus. 

"In Brasov, peste 80 de ingineri specializati in software, hardware si mecatronica colaboreaza cu echipe din Belgia, Germania, Franta, SUA si Olanda pentru dezvoltarea produselor si serviciilor Siemens PLM", a afirmat directorul general al Siemens Industry Software, Cristi Irimia. 

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte in care a fost implicata si echipa Siemens Industry Software este contributia la dezvoltarea software-ului utilizat in constructia robotului Curiosity pentru NASA, care a aterizat pe Marte in data de 6 august 2012. 

In 2013, afacerile Siemens Industry Software SRL au atins 14,62 milioane de lei, cu aproape 500.000 de lei mai mult fata de anul prcedent.