Oferta Siemens-Mitsubishi evalueaza activele din energie ale Alstom la 14,2 miliarde de euro, comparativ cu 12,35 miliarde de euro in cazul propunerii GE, transmite Bloomberg. 

Propunerea germano-japoneza deschide cursa pentru grupul francez si pune presiune pe GE sa isi imbunatateasca oferta. 

Siemens ofera 3,9 miliarde de euro pentru operatiunile Alstom in domeniul productiei de turbine pe gaz, iar Mitsubishi Heavy si partenerul Hitachi ar plati 3,1 miliarde de euro pentru participatii la operatiunile de productie de turbine cu abur, retele electrice si in domeniul hidro. 

Mitsubishi vrea sa cumpere si o participatie de pana la 10% la grupul Alstom, evaluata la circa 900 de milioane de euro. 

Grupul german vrea totodata sa combine operatiunile Simens in domeniul feroviar cu cele ale Alstom, pentru a crea o companie lider in Europa, a declarat marti presedintele Siemens, Gerhard Cromme, dupa o intalnire cu presedintele Francois Hollande la care au mai participat directorul general al grupului, Joe Kaeser, si Shunichi Miyanaga, CEO la Mitsubishi. 

Purtatorul de cuvant al GE, Deirdre Latour, a declarat ca grupul american nu se va angaja intr-un razboi al ofertelor pentru Alstom.

Siemens a oferit crearea a 1.000 de posturi de ucenici, in cadrul acordului, iar Mitsubishi a promis infiintarea unui centru comun de cercetare si dezvoltare in Franta. Aceste propuneri concureaza oferta GE de creare a 1.000 de locuri de munca in domeniul cercetarii si dezvoltarii.