Restructurarea companiei si infiintarea unei noi divizii va conduce la eliminarea a 7.600 de posturi, in timp ce alte 4.000 de pozitii vor fi desfiintate dupa ce au devenit inutile pentru diviziile regionale, a spus Kaeser intr-o conferinta cu analisti si investitori, organizata la New York.

"Unii angajati lucreaza la coordonare, la analiza. Circa 20% dintre acestia vor putea primi alte posturi, dar nu ce au facut pana acum", a spus el.

Kaeser a ocupat anterior functia de director financiar al Siemens, iar dupa preluarea conducerii grupului a inceput o analiza a afacerilor pentru a identifica masuri care sa creasca increderea investitorilor, afectata dupa ratarea tintelor de profit in mandatul predecesorului sau, Peter Loescher.

Grupul se va concentra pe activitati de electrificare, automatizare si digitalizare, in timp ce divizia de sanatate va fi administrata separat. Noua structura va conduce la economii ale costurilor de circa 1 miliard de euro pana in 2016.

Siemens concureaza cu grupul american General Electric pentru achizitia diviziei de energie a companiei franceze Alstom. General Electric a prezentat o oferta de 17 miliarde de dolari pentru o parte a operatiunilor Alstom, in timp ce Siemens a anuntat ca va inainta o propunere la 16 iunie.