"Grupul Siemens a investit deja in economia rusa circa 800 de milioane de euro si vom continua investitiile in viitor, mizand pe o cooperare pe termen lung", a afirmat Kaeser in timpul unei intalniri cu Putin la resedinta acestuia din apropierea Moscovei, au relatat agentiile ruse de presa.
 
El a spus ca Siemens va continua sa produca in Rusia si sa industrializeze aceasta tara. "Ne vom stradui in viitor sa cream conditii favorabile pentru cooperarea noastra", a raspuns Putin.
 
Intalnirea a avut loc in conditiile in care Statele Unite si Uniunea Europeana au impus saptamana trecuta sanctiuni impotriva Moscovei, ca reactie la anexarea Crimeei de catre Rusia, avertizand cu masuri mai severe, care ar putea afecta segmente intregi ale economiei, daca Rusia va continua sa se extinda in regiune.
 
Aceste avertismente au provocat temeri legate de viitorul investitiilor straine in Rusia.
 
Grupul Siemens este implicat puternic in Rusia, mai ales in domeniul transporturilor feroviare si cel al energiei. Kaeser s-a intalnit si cu directorul general al Gazprom, Alexei Miller, potrivit unui comunicat al grupului rus. "Cele doua parti s-au pronuntat in favoarea unei prelungiri a acordului de parteneriat strategic intre Gazprom si Siemens, semnat in decembrie 2011", se arata in comunicatul Gazprom.
 
Documentul prevede dezvoltarea cooperarii strategice in Rusia si strainatate, in special in domenii precum extractia, transportul, stocarea subterana si utilizarea gazelor, elaborarea de sisteme de automatizare si inovatie, energie electrica si tehnologii de economisire a energiei.