Kaeser preia functia de director general la 1 august.

Oficialii Consiliului de Supraveghere al Siemens au cerut la sfarsitul saptamanii trecute demisia lui Loescher, dupa ce compania si-a redus pentru a cincea oara consecutiv tinta de profit, afectata de investitiile in energie regenerabila si achizitii promovate de CEO.

Directorul general nu a reusit sa directioneze Siemens spre tinta de profit de 12% din vanzari.

Loescher, 55 de ani, a fost numit in 2007, dupa ce Siemens trecuse printr-o serie de scandaluri de coruptie. Anterior, el a lucrat in conducerea executiva a grupului Merck & Co.

Siemens are 60 de divizii si departamente, care produc o gama larga de produse, de la trenuri si turbine pe gaz la aparatura medicala si roboti industriali. Supravegherea atenta a operatiunilor este o sarcina dificila pentru directorul executiv, care trebuie sa se familiarizeze cu subtilitatile fiecareia dintre numeroasele piete unde activeaza grupul.

Unii investitori considera ca o concentrare a Siemens pe mai putine produse ar creste profitabilitatea.

Declinul Siemens este cu atat mai vizibil in contextul cresterii economiei germane dupa criza. Actiunile companiei au scazut cu 25% din iulie 2007, cand a inceput mandatul lui Loescher, in timp ce titlurile Volkswagen s-au dublat ca valoare, BASF a urcat cu 35%, iar Bayer cu 53%.

Siemens a anuntat miercuri o scadere de 31% a profitului operational al principalelor patru divizii (sanatate, industrie, indrastructura si energie) in al treilea trimestru fiscal, la 1,26 miliarde de euro, de la 1,82 miliarde de euro in urma cu un an.

In acelasi timp, vanzarile s-au redus cu 2%, la 19,3 miliarde de euro.