Compania intentioneaza sa foloseasca fondurile pentru imbunatatirea situatiei financiare, inclusiv pentru a dispune de o flexibilitate mai ridicata la finantarea planurile de dezvoltare a afacerilor, potrivit unui anunt al Wizz Air.

Listarea companiei la Londra este intermediata de Barclays Bank, Citigroup Global Markets si J.P. Morgan Securities, in timp ce Nomura este aranjor principal.

Wizz Air a inregistrat venituri in crestere cu 19% in anul fiscal incheiat in martie, la 1 miliard de euro, si o dublare a profitului net, la 89 de milioane de euro.

Operatorul aerian este activ in 35 de tari si detine 17 baze in noua tari din Europa Centrala si de Est. Compania asigura zboruri catre 96 de destinatii.

Din Bucuresti, Wizz Air opereaza 158 zboruri saptamanale pe 34 de destinatii, in crestere de 20% fata de anul precedent

In anul fiscal 2014, incheiat in martie, Wizz Air a transportat 13,9 milioane de pasageri.

Oferta va fi compusa din vanzarea de actiuni noi de catre companie pentru atragerea unor incasari brute de circa 200 de milioane de euro, precum si din vanzarea de actiuni obisnuite de catre investitorii actuali, printre care si fonduri administrate de principalul investitor al Wizz Air, Indigo Partners, inregistrat in SUA.

"Estimam sa ajungem ca 50% din actiuni sa fie in free-float (proportia de capital disponibil la tranzactionare - n.r.)", a declarat joi CEO-ul Wizz Air, Jozsef Varadi, intr-o videoconferinta, intrebat ce procent din actiunile operatorului aerian vor intra in posesia altor investitori.

Varadi a precizat ca Wizz Air nu are in plan listarea pe alte burse si nu acorda dividende la acest moment. 

Pe de alta parte, operatorul aerian a crescut organic si nu are planuri de achizitii sau fuziuni cu alte companii de profil, potrivit sursei citate.

"Credem ca in prezent conditiile din piata sunt potrivite, dar, si mai important, business-ul nostru este in forma buna", a mai spus Varadi.

Compania se asteapta sa incheie procesul de listare in luna iunie.