Wizz Air a anuntat ca a achizitionat inca o aeronava Airbus A 320, a opta cu care va opera pe baza din Bucuresti din 13 iulie. Cu ajutorul acestei noi aeronave, Wizz Air va opera din Bucuresti 158 de zboruri saptamanale catre 34 de destinatii, reprezentand o crestere de 20% comparativ cu anul precedent. Toate cele cinci rute vor fi operate initial cu doua zboruri pe saptamana, iar biletele vor avea preturi de la 129 lei, potrivit unui comunicat al companiei remis Incont.ro.
 
In varful sezonului de vara, rutele catre Malta si Malmo vor avea o frecventa de trei zboruri saptamanal. In plus, si alte rute, mai vechi, vor beneficia de o frecventa sporita a zborurilor, datorita achizitiei noilor aeronave.
 
“Wizz Air a reactionat la oportunitatile de dezvoltare din pietele cheie si dorim sa ne asiguram ca Romania se va bucura in continuare de conexiuni aeriene excelente cu restul Europei”, a declarat John Stephenson, vicepresedinte executiv al Wizz Air, intr-un comunicat.
 
Operatorul low-cost Wizz Air a transportat anul trecut in si dinspre Romania 3,2 milioane de pasageri, fata de 2,7 milioane in 2012. Din Bucuresti au zburat aproximativ 1,7 milioane de pasageri. Compania maghiara zboara de pe cinci aeroporturi din Romania, urmand ca din aceasta vara sa zboare si de pe aeroporutul din Craiova, catre sase rute.
 
Wizz Air opereaza o flota de 46 aeronave de pe 17 baze, pe 300 de rute, care asigura legatura intre 95 de destinatii din 35 de tari.