Evenimentul a inceput cu o retrospectiva a Ziarului Financiar si a principalelor evenimente din economie, asa cum au fost ele reflectate de-a lungul timpului in paginile ziarului, prezentata de Cristian Hostiuc, directorul editorial. Apoi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, care a vorbit despre viitorul Romaniei in zona euro.

Cei prezenti in sala au aflat de la invitatul special al evenimentului, Michel Camdessus - cel care a condus Fondul Monetar International intr-o perioada marcata de numeroase crize financiare mondiale, de caderea comunismului si de cresterea globalizarii - care sunt sansele unei noi extinderi a zonei euro si care ar trebui sa fie ritmul actiunilor Romaniei pentru adoptarea euro.

La Gala ZF au fost prezentate cele mai valoroase companii din Romania, au fost elogiati vizionarii care au reusit sa construiasca o afacere puternica, consistenta si profitabila si s-au facut previziuni de business pentru 2014.

Si anul acesta trofeele au fost acordate primelor 10 companii aflate in cea de a opta editie a Anuarului "Top 100 Cele mai valoroase companii din Romania", realizat in colaborare cu Casa de Investitii CAPITAL PARTNERS, care a fost lansat in cadrul evenimentului.

Castigatorii la categoria Top 10 cele mai valoroase companii din Romania sunt:

Locul I: OMV Petrom
Locul II: Romgaz
Locul III: Orange Romania
Locul IV: Fondul Proprietatea
Locul V: Vodafone Romania
Locul VI: BRD Groupe Societe Generale
Locul VII: Hidroelectrica
Locul VIII: Dacia
Locul IX: Romtelecom
Locul X: RCS-RDS

La categoria premiilor speciale, Ziarul Financiar a decernat Premiul "Manager de 15 ani' lui Radu Enache - CEO HP, Premiul "Investitor strain de 15 ani" pentru Continental Automotive, Premiul "Antreprenoriat feminin de 15 ani" Angelicai Rapotan, actionar majoritar Fierctc Sibel Galati, iar Premiul "ZF 2028", adica pariul ZF pentru viitor a revenit lui Daniel Truica, Fondator Vola.ro

Evenimentul, prezentat de Amalia Enache si Cristian Leonte, a reunit peste 700 de bancheri, manageri, antreprenori si consultanti care au sarbatorit, alaturi de echipa ZF, aniversarea a 15 ani de la lansarea publicatiei.

Gala ZF este cel mai important eveniment de business care aduce recunoastere celor mai valoroase companii din Romania. Anuarul "100 cele mai valoroase companii din Romania" ramane singurul care analizeaza si realizeaza un top al companiilor conform datelor financiare prezente in piata.