Moody's a confirmat, la sfarsitul saptamanii trecute, ratingurile bancii austriece, dar a modificat la "negativa" perspectiva celui pentru soliditate financiara. 

Calificativele Raiffeisen Bank reflecta asteptarile Moody's privind sprijinul financiar si pe care banca l-ar putea primi de la Raiffeisen Bank International, potrivit agentiei. 

Moody's mentioneaza si asteptarile "moderate" in legatura cu sprijinul sistemic care ar putea fi acordat bancii romanesti, avand in vedere pozitia Raiffeisen Bank pe piata locala. 

Volumul imprumuturilor acordate de Raiffeisen Bank se ridica la finele anului trecut la 7,1% din totalul creditelor din sistem, in timp ce nivelul depozitelor era de 8,4% din total. 

O eventuala imbunatatire a perspectivei asupra ratingurilor Raiffeisen Bank International ar putea determina o actiune similara in cazul bancii romanesti, conform agentiei. 

De asemenea, o imbunatatire semnificativa a mediului operational al subsidiarei din Romania, care sa conduca la o crestere a calitatii activelor si aa gradului de solvabilitate, ar avea un efect pozitiv asupra ratingului de soliditate financiara.