Castigul calculat inainte de taxe a inregistrat in acest interval un declin de aproape 30%, de la 36 milioane de euro la 25 milioane de euro, se arata intr-un raport al grupului austriac.

Venitul operational a inregistrat o scadere usoara, de 2,8%, de la 115 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut la 112 milioane de euro in aceeasi perioada a acestui an.

Veniturile nete din dobanzi au scazut cu 6% in primul trimestru, la 67 milioane de euro, iar cele nete din taxe si comisioane au urcat cu 4,3%, la 38 milioane de euro. Incasarile nete din operatiuni de tranzactionare au consemnat un declin de 7%, la circa 6 milioane de euro.

Provizioanele formate pentru imprumuturi neperformante au crescut cu 21%, de la 21 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 26 milioane de euro.

Cheltuielile administrative ale grupului austriac in Romania au fost reduse cu 2,3% in perioada analizata, de la 65 milioane de euro la 63 milioane de euro.

Activele RBI in Romania au scazut cu 4%, de la 6,53 miliarde de euro in decembrie la 6,26 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie.

Soldul creditelor a avansat cu 1,2% raportat la sfarsitul anului trecut, de la 4,27 miliarde de euro la 4,32 miliarde de euro. Depozitele au inregistrat un declin de 5% in acest interval, de la 4,34 miliarde de euro la 4,13 miliarde de euro.

Numarul de sucursale ale RBI in Romania a stagnat fata de decembrie, la 530 de unitati, in timp ce numarul de angajatilor, de 5.329, a ramas de asemenea aproape neschimbat fata de finele anului trecut.

Grupul Raiffeisen este prezent in Romania prin Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Raiffeisen Bank.