Potrivit unui index realizat de agentia de presa americana, averea combinata a celor 12 ar depasi 35 de miliarde de dolari. Opt dintre mogulii medicinei sunt chiar stra-stranepotii lui Fritz Hoffmann-La Roche, cel care a pus bazele companiei in 1896.

Desi au stat pana acum departe de ochii presei, averea tot mai mare a acestora i-a adus recent in lumina reflectoarelor.

Marimea averii mostenitorilor a inceput sa iasa la iveala in 2011, dupa ce Maja Oeri, stra-stranepoata lui Hoffman, s-a retras din consiliul companiei. Dupa plecarea acesteia, Roche a facut public faptul ca detinea opt milioane de actiuni, reprezentand un procent de 0,9 din valoarea economica a firmei.

Maja Oeri si-a primit, cel mai probabil, actiunile in 2003, cand mama sa, Vera Oeri-Hoffmann a murit. Potrivit Bloomberg, alte patru rude ale Majei ar fi primit acelasi numar de actiuni de la mama lor. Legea elvetiana in domeniul mostenirilor stipuleaza ca toti copiii vor primi o parte egala din avere, in absenta unui testament care sa indice contrariul.

Se stie ca actiunile detinute de Andreas Oeri, Maja Oeri, Sabine Duschmale-Oeri si Catherine Oeri sunt evaluate in total la 7,2 miliarde de dolari. Maja Oeri a refuzat sa faca vreun comentariu asupra averii pe care o detine, la fel ca si restul rudelor sale implicate in conducerea companiei, asa a cifrele privind averea a opt dintre actionari nu au putut fi confirmate.

In 1998, compania a platit 10,2 miliarde de dolari pentru achizitionarea Corange, care controleaza la randul ei doua firme din industria produselor medicale. Tranzactia i-a adus la stadiul de miliardari pe patru dintre membrii familiei. Roche a generat anul trecut vanzari de 48,5 miliarde de dolari, actiunile sale inregistrand un avans de 13,6% in 2012.