Tratamentul i-a adus venituri de miliarde de dolari inca din faza de testare. Medicamentul actioneaza prin inhibarea enzimei care sta la baza dezvoltarii cancerului. In cadrul testelor asupra a 116 pacienti, s-a demonstrat ca pilula are o rata de succes de 68%.  

"Nu numai ca este promitator, dar, pe langa eficienta, este si foarte sigur, lucru extrem de rar in cazul medicamentelor de combatere a cancerului", a declarat John McCamant, editorul revistei de medicina Medical Technology Stock Letter.  

Medicamentul se afla in faza a treia de testare, ultima inainte de lansarea oficiala pe piata. Scopul acestuia este sa vindece leucemia, o forma de cancer a sangelui. Daca se va dovedi sigur, acesta ar putea trata boala fara sa mai fie nevoie de chimioterapie. In prezent, este testat pe un numar de 27 de subiecti.

John McCamant spune ca se asteapta ca acesta sa iasa pe piata in 2014 si ar putea fi folosit si in tratarea altor maladii, precum bolile autoimune, generand venituri de peste cinci miliarde de dolari.

Robert Duggan, in varsta de 68 de ani, a facut sute de milioane de dolari, dupa ce a investit in lanturi de panificatie si companii care inoveaza in domeniul medicinei. Averea acestuia numara in prezent 1,2 miliarde de dolari.