Iata cateva exemple de manageri care au tinut cont de sfaturile primite de la mentori.

1. Eric Schmidt, fostul presedinte executiv al Google

"Gaseste modalitatea de a spune <<Da>>. Accepta o invitatie intr-o tara noua, accepta prieteni noi, spune <<Da>> lucrurilor noi. Acesta este modul prin care va veti obtine primul loc de munca, apoi pe urmatorul, apoi partenerul de viata, apoi vor intra copiii in viata voastra si asa mai departe"
, povesteste fostul CEO al gigantului Google despre cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodata, citat de The Daily Beast.

2. Maureen Chiquet, CEO-ul Chanel

"Am de gand sa iti dau cateva sfaturi importante. Esti un comerciant foarte important. Dar trebuie sa inveti sa asculti",
i-a spus Mickey Drexler, CEO al retailerului Gap lui Chiquet, presedintele executiv al Chanel, potrivit Harvard Business Review.

3. Marissa Mayer, vice-presedinte al Google

"Prietenul meu Andre mi-a spus: <<Stii, Marissa, tu te gandesti prea mult pentru a face o alegere buna si trebuie sa fiu sincer: nu alegi mereu cea mai buna varianta. Vad o multime de variante bune, tu trebuie sa alegi una singura pe care s-o transformi in cea mai buna oportunitate pentru tine. Cred ca acesta a fost unul dintre cele mai bune sfaturi le-am primit vreodata vreodata"
, le-a spus Mayer anul trecut jurnalistilor de la Social Times.

4. Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer (COO) al Facebook

Cand Sandberg se pregatea sa nu accepte pozitia de manager al companiei Google, Eric Schmidt, fostul CEO i-a spus: "Nu mai fi naiva. Tot ce conteaza este sa te dezvolti".  Sandberg a marturisit ulterior ca acesta a fost unul dintre cele mai bune indemnuri pe care le-a primit vreodata, noteaza Business Insider.

5. Bill Gates, co-fondatorul Microsoft

"Warren Buffett m-a invatat o multime de lucruri, dar tot el m-a pus pe ganduri foarte din timp, si anume ca as putea la un moment dat sa-mi impart averea. Atunci am cercetat si am aflat despre ceva ce se numeste filantropie
”, declara Gates la inceputul acestui an pentru ABC News.

6. Ben Silberman, co-fondator Pinterest

"Nu luati in seama prea multe sfaturi. Cei mai multi oameni au intotdeauna sa-ti dea o multime de sfaturi de dat, generalizeaza orice ar face...”,
spunea Silberman la o discutie de grup, citat de Business Insider.

7. Lloyd Blankfein, CEO al Goldman Sachs

"In primul rand este bine sa ceri opiniile oamenilor tai inainte de a-ti exprima propriile pareri. In al doilea rand, oamenii din jurul tau vor fi destul de influentati de modul in care tu te vei comporta sub presiune”, i-a spus seful de la Goldman lui Blankfein in 1980, relateaza CNN Money.

8. Warren Buffett, presedintele Berkshire Hathaway

"Sa nu uiti niciodata Warren, ii poti spune maine unui tip sa se duca naibii. Dar tine-ti gura inchisa astazi si vezi daca maine vei simti nevoia sa zici la fel", l-a sfatuit Thomas Murphy, pe atunci directorul la Berkshire Hathaway, pe unul dintre cei mai cunoscuti miliardari de astazi si presedintele holdingului Hathaway, Warren Bufffet, noteaza Yahoo.

9. Larry Page, co-fondator si actual CEO al Google

"Am absolvit Universitatea Stanford. In timpul facultatii am avut aproape zece idei diferite vizavi de ceea ce voiam sa fac, iar una dintre ele era legata de site-ul meu. Consilierul meu, Terry Winograd, a fost cel care a ales acea idee si mi-a spus: <<Ei bine, se pare ca asta e o idee foarte buna. Eu as opta pentru ea>>”
, spunea Page intr-un interviu din 2009 pentru CNN Money.

10. Howard Schultz, CEO al Starbucks

"Jim Sinegal, fondatorul Costco, mi-a dat cateva sfaturi fantastice, deoarece mergand pe jos am gresit traseul. L-am luat si am mers sa vedem care este planul. Apoi el mi-a spus: <<Stii, eu nu vreau sa fiu nepoliticos, dar acest drum este cel gresit>>. Si a avut dreptate”, a marturisit Schultz pentru The Entrepreneurs Organization.