Sunt lideri in afaceri care vor sa inceapa ziua inaintea colegilor lor si a concurentei, oameni care doresc sa lucreze multe ore si, in acelasi timp, sa aiba timp si pentru viata personala.

Multi dintre ei reactioneaza incredibil de bine la programul cu somn redus. Altii nu fac fata la fel de usor, insa stresul conducerii unei companii importante ii face sa se trezeasca oricum devreme.

Tim Cook, director general executiv la Apple

Cook este cunoscut pentru faptul ca se trezeste si trimite e-mailuri din partea companiei la 4.30 dimineata, iar pe la 5 dimineata poate fi gasit in sala de gimnastica. Si el lucreaza pana tarziu, mandrindu-se cu faptul ca este primul care ajunge la birou si ultimul care pleaca.

Dan Akerson, director general executiv la General Motors

Akerson a declarat agentiei de stiri Associated Press ca „foarte rar se intampla sa doarma pana la 4.30 sau 5 dimineata”, asa incat poate vorbi cu cei de la General Motors Asia inainte sa fie prea tarziu. Spune ca este cel mai bun job pe care l-a avut vreodata: „Este complex, interesant si palpitant.” Din pacate, are parte si „de foarte multe nopti nedormite”, dar pe care nu le resimte ca fiind lungi si albe.

Robert Iger, director general executiv la Disney

Iger a declarat cotidianului New York Times ca se trezeste la 4.30 in fiecare dimineata. Incepe sa faca linistit o serie de lucruri cum ar fi citirea ziarelor, exercitii, asculta muzica, verifica e-mailul si se uita la televizor, toate in acelasi timp. Chiar daca este un moment in care ar trebui sa se destinda, el este „deja multitasking”.

Jean-Martin Folz, fostul director general executiv la Peugeot

Pe vremea cand era directorul general executiv al Peugeot, trebuia sa prinda trenul de la 4 dimineata din Dijon spre Paris si in acest timp putea sa termine o lucrare de informare chiar cu cateva minute inainte sa ajunga la birou la ora 7 dimineata. Potrivit The Observer, Folz avea vehiculul transformat in birou pentru a putea lucra in timp ce calatoreste.

Paul Polman, director general executiv la Unilever

Cu scopul de a ramane competitiv atat fizic cat si mental, olandezul Polman se trezeste la 6 dimineata pentru a putea alerga pe banda de exercitii din biroul lui. Acest lucru ii da timp sa „reflecteze asupra lucrurilor pe care le are de facut in cursul zilei respective”, care este probabil una destul de agitata si incarcata, fiind vorba de o multinationala din industria alimentara si totodata o companie din industria chimica, ce produce detergenti.

Steve Reinemund, fostul director general executiv la PepsiCo

In prezent decan la School of Business la Universitatea Wake Forest, a fost mult timp directorul companiei Pepsi. Acesta a declarat pentru Yahoo! Finance ca se trezeste la 5.30 cand deja citeste ziarele. Inainte de a merge la locul de munca, el se informeaza din New York Times, The Wall Street Journal, Financial Times si din The Dallas Morning News.

Andreea Jung, director general executiv la Avon Products

Jung se trezeste la 5 dimineata pentru a face exercitii in sala de gimnastica, chiar inainte de a ajunge la birou la ora 8, declara ea pentru Forbes.

Howard Schultz, director general executiv la Starbucks

Schultz isi incepe ziua cu un antrenament, care este de obicei o plimbare cu bicicleta impreuna sotia sa, dar chiar si asa ajunge la birou inainte de 6, potrivit Portofolio.com.

Presedintele Starbucks pe Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), Michelle Gass, se trezeste de 15 ani la 4.30 in fiecare dimineata pentru a alerga.