"In urmatoarea perioada, Pedersen&Partners Consulting va acorda Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri consultanta de specialitate in alcatuirea caietelor de sarcini si organizarea licitatiilor prin care vor fi desemnate companiile de recrutare resurse umane, ce vor selecta candidatii pentru posturile de manageri la companiile aflate in subordinea ministerului", se arata intr-un comunicat MECMA, citat de Mediafax.

Subsidiara din Romania a companiei daneze de executive search Pedersen & Partners a fost unul din ofertantii pentru acest proiect, alaturi de Agentia de Servicii Profesionale SRL si asocierea dintre firma lui George Butunoiu Group SRL si casa de avocatura Biris Goran.

Pedersen & Partners a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune.
Guvernul si FMI au decis ca in acest an sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati, releva ultima scrisoare de intentie convenita de cele doua parti.

Primele companii de stat pentru care vor fi angajati manageri privati sunt Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim.

Acelasi document releva ca anul viitor vor fi numiti manageri privati la alte sase companii, respectiv CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.

Scrisoarea de intentie a aprobata de Guvern la jumatatea lunii septembrie.

Citeste si:

Facebook lanseaza o noua aplicatie pentru iPad. Cum impulsioneaza reteaua lui Zuckerberg afacerile Apple

Liderii europeni nu lasa Grecia sa se prabuseasca. Reprezentantii CE, FMI si BCE si-au dat acordul: alte 8 miliarde de euro ajung la eleni