Can Serv, detinuta de omul de afaceri Ion Avram, a depus in urma cu o saptamana cererea de intrare in insolventa la Tribunalul Bucuresti, informeaza Mediafax.

Instanta a admis cererea companiei si a desemnat Casa de Insolventa Transilvania in calitate de administrator judiciar.

In 2010, compania avea o cifra de afaceri de 55 milioane de lei, in scadere semnificativa fata de anul precedent, cand a raportat afaceri de peste 150 de milioane lei. Totodata, in 2010 Can Serv a trecut pe pierderi, cu un rezultat negativ de 4,85 milioane de lei, fata de un profit de 1,9 milioane de lei in 2009.

Compania avea in 2010 datorii de 161 milioane de lei (circa 37 milioane de euro) si 385 de angajati. O parte din supermarketurile Primavara au fost preluate in 2010 de catre Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize.

Omul de afaceri Ion Avram este implicat si in dezvoltarea de proiecte rezidentiale in Bucuresti, unul fiind finalizat in zona Ghencea. Investitorul mai avea in plan construirea unui ansamblu de locuinte in zona Lujerului, dar proiectul nu a mai fost inceput din cauza crizei.

Intrarea in insolventa a retailerului vine dupa falimentul din acest an al retelelor Mic.ro si Minimax Discount, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu, dar si dupa cel al retelei PIC, controlata de fratii Penescu in 2009.

Citeste si:

Companii cu profituri de milioane de euro intra in insolventa. De ce apeleaza firmele profitabile la administratorii judiciari VIDEO